Zelf verloskundige?

Wat hebben we toch een prachtig vak. We hebben letterlijk de toekomst in handen. Een vak ook met een grote verantwoordelijkheid. Waar groot geluk en diep verdriet soms dicht naast elkaar liggen.

Als je verloskundige bent, weet jij als geen ander hoe het is om de verantwoordelijkheid voor twee levens te voelen.

Als je in Nederland werkt, weet je je daarbij gesteund. Door een goed werkend gezondheidszorgsysteem. Door vier jaar gedegen opleiding. Door een professionele beroepsvereniging. Door een team van collega’s om je heen.

Kun je je voorstellen dat je helemaal alleen de zorg voor talloze vrouwen en baby’s zou moeten dragen? Dat je geen mogelijkheid hebt om te verwijzen naar specialistische zorg? Dat je opleiding maar een paar maanden duurde en voornamelijk gebaseerd was op ‘trial and error’? Dat je niet terug kunt vallen op een sterk netwerk van collega’s?

De moed zakt je in je schoenen. Maar dit is een realiteit voor veel van onze collega verloskundigen.

Via midwives4mothers kun jij hen helpen. En daarmee maak je meteen het verschil voor honderden, zo niet duizenden, moeders en baby’s.

Lees hier wat jij kunt doen.

Projecten in 2021

Het twinning project met IJsland is ondanks de covid pandemie goed afgerond in 2020. Het resultaat mag er zijn met een mooi digitale presentatie en verbondenheid tussen de twins. In 2021 hopen de twins nog één keer  elkaar te zien en gezamenlijk het project af te ronden. Het bestuur van M4M oriënteert zich in het voorjaar van 2021 over nieuwe projecten. Door de wereldwijde covid pandemie vraagt deze oriëntatie extra tijd naar welk project wél internationaal binnen de mogelijkheden en doelstelling van M4M valt. 

  • Heb jij goede ideeën voor een nieuw project?
  • Ben je geïnteresseerd in andere culturen?
  • Hou je ervan nieuwe mensen te ontmoeten en samen iets te bereiken?

Stuur ons dan een bericht. Wij laten je dan te zijner tijd weten met welk land  en project we gaan samenwerken hoe jij dit kan ondersteunen.

Ik heb zoveel geleerd en zette ook mijn eigen kennis in voor het project. Ik vond mijn rol als ‘twin’ een hele belevenis.
Jacqueline van der Meer

verloskundige

2 + 8 =

Loop mee

Als verloskundige is het moeilijk om aan teamsport te doen. Je hebt immers onregelmatige diensten en kan niet altijd op gezette tijden verschijnen. Daarom hebben veel verloskundigen hun hardloopschoenen bij de deur staan. Want een rondje lopen kan altijd. En is ook fijn om je hoofd leeg te maken na een drukke dienst of spreekuur.

Hou jij ook van hardlopen en vind je het leuk om jezelf daarbij een doel te stellen? Doe dan voor m4m mee aan een hardloopevenement!

We hebben jarenlang met een team meegedaan aan de Marikenloop in Nijmegen. Zo hebben we geld opgehaald voor onze projecten. En bovendien de aandacht gevestigd op het belang van goede geboortezorg wereldwijd.

Vind je het leuk om mee te doen met een sponsorloop of sponsoractie voor M4M? Laat het ons dan weten. Met elkaar kunnen we dan aandacht vragen voor jouw sponsoractie.

3 + 1 =

Doneer

Heb je weinig tijd of ontbeer je talent voor hardlopen?

Ben jij een van die vele dertigers of veertigers die continu lopen te balanceren tussen werk en gezin? En o ja, vriendinnen, familie, ontspanning!?
Wellicht heb je geen zeeën van tijd, maar inmiddels wel een goedlopende praktijk. Of werk je naar volle tevredenheid in loondienst.

Het kan ook zijn dat je je sporen in de verloskunde allang verdiend hebt en met pensioen bent. Je hoeft niet meer zo nodig op pad, maar voelt je nog wel erg verbonden met je voormalige collega’s.

We zullen er niet omheen draaien. Om onze projecten succesvol te laten zijn hebben we donaties nodig. Met jouw gift, klein of groot, brengen we samen ons doel stap voor stap dichterbij:

Blije moeders en gezonde baby’s. Met naast hen sterke verloskundigen.

Je kunt eenmalig een gift doen. Of een periodieke schenking. Je kan als particulier een donatie doen of met je praktijk. Wat je ook kiest, je collega’s zijn je dankbaar!

Bloemen voor Gerjanne Vrielink (rechts) van verloskundigenpraktijk De Bakermat in Wageningen. De verloskundigen van deze praktijk doneren jaarlijks de opbrengst van één zorgeenheid aan midwives4mothers!

Over m4m

Als goed doel zetten we ons in voor goede en respectvolle geboortezorg wereldwijd.

In onze projecten helpen verloskundigen elkaar om verloskundig leiders te worden. Op basis van respect en wederkerigheid. En zo alle verschil te kunnen maken voor moeders en baby’s.

In de afgelopen jaren hebben wij gewerkt in Ghana, Sierra Leone, IJsland en Nederland.

Doe je mee?

Heb je hart voor moeders en baby's?

Wil je bijdragen aan een betere wereld?

We verwelkomen je steun!

Doe mee als bedrijf

Doe mee als verloskundige

Doe mee als jezelf

Met dank aan onze partners

 

Contact

Midwives4mothers
Postbus 2001
3500 GA Utrecht
info@midwives4mothers.nl

NL88 ABNA 06 06 603 123
ANBI/RSIN: 82 28 377 66

Meer contactgegevens

Share This